Fotoalbum

NGG Grammofoondag 2016 in Leerdam, door Max Ramali
 

Verslag 11e editie NGG Grammofoondag

Na een week met slecht weer bleef het de 25e juni gelukkig droog tot halverwege de middag. Daardoor was het erg druk. Er werd gezellig door velen bijgekletst. 

Het is een soort meeting aan het worden van een vast clubje beursbezoekers. Ieder jaar zie je weer veel dezelfde gezichten.
Het reparatieteam van Peter Boin en Dick Zijlmans kregen ruim 15 grammofoons aangeboden die vrijwel allemaal ter plekke gerepareerd konden worden. Een Triotrack Bambino 1 werd door Peter meegenomen om thuis gedaan te worden. Lukte hier niet.

De lezing en aansluitende demo van John Hupse over het wel wee van audiobuizen en hun diverse schakelingen werd wegens grote belangstelling tweemaal gehouden.

Hennie Overdijk wist weer veel mensen te trekken met zijn vaak (voor velen) onbekende, maar altijd swingende en opzwepende Rock ’n Roll, Rockabilly, Blues en Countrymuziek.

Jan Derogée had ook geen gebrek aan belangstelling en kon enkele kleine rep's uitvoeren en veel adviezen geven betreffende 78t machines.
De glimmende jukeboxen en neons maakten de sfeer helemaal af. De altijd fijne broodjes bal (met roomboter!) zorgden voor een goedgevulde maag.

En zo was het opeens 1600 uur en tijd om op te breken.

Dank aan het team van de Jukebox Gallery en de standhouders.

Max Ramali
Voorzitter Nederlands Grammofoon Genootschap

Fotografie Max Ramali