Fotoalbum

"Man Bijt Hond" opnames in het Concertgebouw, door Max Ramali

Bernard Terlingen speelt Grundig in het Concertgebouw

Televisie uitzending op 5 april a.s. 18:55 op Nederland 2

Vanmiddag was ik als toegevoegd fotograaf aanwezig bij de 2e opnamedag voor Bernard's optreden in Man Bijt Hond in het Concert Gebouw te Amsterdam. Fantastische ervaring om in een vrijwel lege Grote Zaal te staan en te mogen zitten op de stoelen van de orkestleden welke op dat moment pauze hadden.

Het even staan op de dirigentenplaats brengt chickenskin teweeg. Beetje
jongensachtige spanning. Ook de kelderruimte betreden is iets wat weinigen gegeven is. Daar zijn o.a. de individuele oefenruimtes voor de muzikanten en de zgn. solistensuites. Net luxe mini-hotelkamers. In n van deze suites hebben we ook opnames gemaakt.


De Grundig 5010 uit 1952

Het wordt een serie van 7 8 items van 4 minuten in het populaire NCRV tv-programma "Man Bijt Hond". Bernard verteld hierin aan de hand van historische bandopnamens, welke via Grundig recorders en een Grundig 5010 radio worden weergegeven, iets over het betreffende muziekstuk en over zijn passie voor klassieke muziek. Dat laatste doet hij op zijn voor ons bekende super enthousiaste manier en met een ongelooflijke kennis van zaken.

Vooral praten over zijn favourieten als Mahler, Bruckner, Beethoven,
Mengelberg, Klemperer en vooral Furthwengler doen hem hevig gesticuleren en met vuur praten.De eerste uitzending is 5 april i.v.m. de Mattheus Passion, daarna 7
opeenvolgende vrijdagen, te beginnen op 6 april. Bij voldoende positieve
feedback komt er volgend seizoen een vervolg. 

Max

 

De eerdere opnames van Bernard Terlingen in "Man Bijt Hond" zijn hieronder te bekijken, met dank aan Jan de Wit:

 
15 feb 2007: Man Bijt Hond deel 1

 
16 feb 2007: Man Bijt Hond deel 2