Perpetuum-Ebner Musical 30

Deze Perpetuum-Ebner Musical 30 platenspeler in koffer uit 1963 heeft 4 snelheden plus een nulstand en een ingebouwde buizenversterker met luidspreker.
De hendel voor het instellen van de snelheid zit onder de arm, de aftaster is voorzien van 2 naalden (Normaal en Stereo).


Josef Steidinger

In 1911 heeft Josef Steidinger een verschil van mening met zijn broer Cristian, en stapt uit het door hem 4 jaar eerder opgerichte bedrijf. Cristian ging er mee door, en groeit uit tot de bekende fabrikant Dual. Het nieuwe bedrijf van Josef heet "PERPETUUM Schwarzwälder Federmotoren und Automatenwerke", en is net als Dual, gevestigd in St. Georgen in het Zwarte Woud. In 1920 maakte men met 20 man al complete grammofoons. In 1934 introduceert Perpetuum haar eerste elektrische grammofoon. In 1936 trouwt Hermine Steidinger met Albert Ebner uit Bad Cannstatt. Beide bedrijven worden dan samengevoegd tot "Perpetuum-Ebner, Fabrik für Feinmechanik und Elektrotechnik, Steidinger & Co., KG". Vanaf 1951 wordt de platenwisselaar "Rex" gemaakt, deze is veel gebruikt in Duitse radio-grammofoon combinaties. Het marktaandeel in grammofoons over de gehele wereld van Dual, PE en Elac samen liep halverwege de jaren '50 op tot ruim 90%.

SPECIFICATIES EN GEGEVENS

Merknaam

Perpetuum-Ebner, St. Georgen
Importeur: Holland-Impex, Ev. Meysterlaan 10, Utrecht

Land van herkomst Duitsland
Eigennaam Musical
Type Musical 30
Serienummer  
Bouwjaar 1963
Toepassing grammofoon
Draaisnelheid 16, 33, 45 en 78 t/min
Plaatdiameter max. 31 cm
Arm plastic
Element Elac KST 106 turn-over kristalelement
Aantal buizen  
Type buizen  
Voedingsspanning 110-220 volt, 50 Hz
Luidspreker  
Chassis Perpetuum-Ebner type 30, metaal
Behuizing houten koffertje
Afmetingen bxhxd xx cm
Gewicht  kg
Verkoopprijs  
Geschatte waarde
Productieperiode 1963
Seriegrootte onbekend
Bijzonderheden