NGG Zomermanifestatie

NGG Grammofoondag Leerdam, 12e editie, op zaterdag 1 juli 2017

Locatie: Jukebox Gallery in Leerdam, beurstijden 10:00-16:00, toegang en parkeren gratis

Het Nederlands Grammofoon Genootschap organiseert weer i.s.m. de Jukebox Gallery de 12e editie op deze prachtige locatie in jaren 40-50 stijl met fraaie jukeboxen, flipperkasten, neons etc.

John Hupse geeft een lezing  over allerlei soorten van audiovervorming.  Na een eenvoudige uitleg laat John de verschillende soorten zien en horen. Gezien zijn  grote kennis  op audiogebied belooft dit wederom een interessante lezing en demo te worden.

Testen, storingsanalyse en reparatie

Net als voorgaande jaren is het weer mogelijk om grammofoons met een klein defect aan te bieden voor een diagnose. Peter Boin zal met ondersteuning van Dick Zijlmans proberen, indien mogelijk, deze ter plekke te verhelpen.

Naalden, elementen, wielen, snaren en accessoires zijn verkrijgbaar bij de stand van Jan van de Klundert van www.pickupnaalden-shop.nl

NB: Enkele voorwaarden zijn aan de reparaties verbonden. Er is uiteraard geen tijd voor een uitgebreide revisie/reparatie. Ook vragen wij voor de uitgevoerde werkzaamheden een adequate vergoeding welke ten goede komt aan de NGG activiteiten. Garantie op de reparaties kan niet worden gegeven.

Bij Jan Derogée van vereniging de Weergever kan men terecht voor kleine reparaties aan 78-toeren gramophones. Te denken valt o.a. aan werkzaamheden aan de verentrommel, opnemerkop etc.


Passende jaren ‘50 muziek op originele koffergrammofoons wordt zoals altijd verzorgd door Hennie Overdijk. Uiteraard mag en kan er gedanst worden. So, put your catclothes on.  

EXTRA!:

In samenwerking met de Nederlandse  Vereniging voor Historie van de Radio (NVHR) organiseren  wij dit jaar een Radio Reparatiedag.  Een klein team van zeer deskundige en ervaren (buizen)radioreparateurs van de NVHR  zal proberen uw oude buizenradio van opa en oma ter plekke weer spelend te maken.  Let wel, voor een complete revisie is geen tijd.  

Hiervoor zal een kleine bijdrage gevraagd worden voor de onderdelen. Echter grote zaken als uitgebrande transformatoren, gebroken zenderschaalkoorden, ontbrekende knoppen en (defecte) buizen etc. kunnen wij niet verhelpen.

Drankjes en snacks zijn verkrijgbaar aan de gezellige bar.

Toegang, parkeren en (voortreffelijke!) koffie zijn gratis!

Kramen

Prijs voor een 4 meter stand + luifel + electra bedraagt € 45. De medewerkers van de Jukebox Gallery , standhouders en het NGG doen er alles aan er een gezellige en sfeervolle dag van te maken.Wanneer? Zaterdag 1 juli 2017

Adres Jukebox Gallery
Industriegebied Nieuw Schaik
Gildenstraat 32, 4143 HS Leerdam
Elke werkdag en zaterdag open van 10:00 tot 17:00

Meer info?
Stuur e-mail naar info@grammofoon.com of 
info@jukeboxgallery.com
(standverhuur)

Uitgebreid fotoverslag van vorige editie